top of page

Pappisehdokkaamme

Espoon hiippakunnassa

Kirkolliskokousvaali

Nimen perässä ehdokasnumero

Huomo, Vilppu 29

Seurakuntapastori, väitöskirjatutkija, Espoon tuomiokirkkoseurakunta

Huomo Vilppu.jpg

Olen ehdolla kirkolliskokoukseen, koska haluan olla rakentamassa kirkolle hyvää tulevaisuutta. Vaikka kirkkomme hiljalleen pienentyy, se voi silti olla merkityksellinen. Merkityksellisyyttä rakennetaan olemalla inklusiivinen kaikille ja kaikenlaisille ihmisille, kuuntelemalla heidän elämänkysymyksiään sekä kantamalla vastuuta luonnosta. Kirkolliskokouksen tehtävä on luoda tälle edellytyksiä ja uudistaa kirkon rakenteita. Kukaan ei tee tätä yksin, mutta hyvä tulevaisuus rakennetaan yhdessä.

Ikkala, Jussi 30

Seurakuntapastori, väitöskirjatutkija, Kirkkonummen suomalainen seurakunta

Ikkala Jussi.jpg

Olen seurakuntapappi, oppikirjailija ja kasvatustieteen väitöskirjatutkija. Aikaisemmin olen työskennellyt aineenopettajana yläkoulussa ja lukiossa sekä opetus- ja tutkimustehtävissä yliopistolla. Haluan toimia avaran ja suvaitsevaisen, tasa-arvoa edistävän kirkon puolesta, joka välittää Jumalan rakkautta ja on ihmisen puolella.

Jokela, Eero 31

Yhteisen seurakuntatyön johtaja, Espoon seurakuntayhtymä

Olen pohjoisen kristillisyyden kasvatti, spiritualiteetista kiinnostunut tietokirjailija ja seurakuntatyön kehittämisestä innostunut teologi. Työurani on tehnyt minusta myös hallinnon ja johtamisen ammattilaisen. Kirkko uudistuu alhaalta käsin. Päätöksenteko toiminnan sisällöistä tulee tehdä mahdollisimman lähellä itse toimintaa, siellä missä toimintaan liittyvä asiantuntemus ja siihen osallistuvat ihmiset ovat. Kirkon keskushallinnon roolina on tukea ja mahdollistaa tätä toimintaa.

Majuri, Arja 32

Eläkkeellä oleva rovasti, Lohja

Majuri Arja.png

Olen sateenkaariveteraani ja eläkkeellä oleva rovasti. Tavoitteeni on kirkko, jossa on tilaa uskoa, jossa keskustellaan avoimesti ja hallintoa hoidetaan läpinäkyvästi. Olen työskennellyt 30 vuotta eri verkostoissa tavoitellen yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoista kohtelua kirkon toiminnassa. Seurakunnissa uskon tulisi yhdistää eri tavalla Raamattua lukevia kristittyjä. Meidän tulee mahtua samalle alttarille, sillä huomisen kirkkoa rakennetaan tänään.

Mäkinen, Mimosa 33

Kirkkoherra, lääninrovasi, Kauniaisten suomalainen seurakunta

Mäkinen Mimosa.jpeg

Olen Mimosa Mäkinen, sielultani seurakunnan pappi ja harrastuksiltani hallintoon haksahtanut kansankirkon kasvatti. Haluan olla osaltani rakentamassa avointa, elävää ja vuorovaikutteista kirkkoa, jossa usko ja yhteys, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo toteutuvat. Kirkon sydän sykkii seurakunnissa. Siksi hallinnon, rakenteiden ja kirkon yhteisten ratkaisujen tulisi tukea, eikä tukahduttaa seurakuntien elämää - antaa vaikuttamisen mahdollisuus seurakuntalaisille ja paikallisille yhteisöille.

Rotko, Iida 34
Seurakuntapastori, Espoon tuomiokirkkoseurakunta
Rotko Iida.JPG

Olen lähetystyöstä ja ekumeniasta vastaava pappi ja aktiivinen tekijä. Edellisellä kaudella olin kirkolliskokouksessa maallikkoedustajana, kunnes sain pappisvihkimyksen. Haluan olla rakentamassa kirkkoa, jossa tunnistetaan Jumalan kuva jokaisessa ihmisessä ja toimitaan siksi yhdenvertaisuuden puolesta. Kirkon on oltava rohkea ja uudistumiskykyinen yhteisö ja arvojen välittäjä, joka puolustaa ihmisyyttä.

Suontakanen, Tapio 35

Seurakuntapastori, Olarin seurakunta

Suontakanen Tapio.jpg

Olen milleniaali-pappi ja työskennellyt erityisesti nuorempien sukupolvien kanssa. Olen nähnyt jumiutumisen omiin näkemyksiin ilman pyrkimystä ymmärtämään toisten näkökulmat. Siitä haluan eroon. Haluan rakentaa kirkkoa, jossa on tilaa useille näkökulmille. Hallintoa ja toimintaa pitää uudistaa ketterämmäksi, jotta kirkko toimii tulevaisuudessakin. Meidän pitää tehdä tulevaisuutta nuorille sukupolville vahvistamalla Luojan maailman pelastamista ja lähimmäisten auttamista diakoniaan panostamalla.

Tirranen, Markus 36

Kirkkoherra, lääninrovasti, Keravan seurakunta

Tirranen Markus.JPG

Olen asettunut ehdolle, koska minulla on strategista, teologista ja käytännöllistä osaamista, jotka voisivat palvella kirkolliskokousta ja kirkkoa. Kirkon tulee olla uskottava, nykyaikainen ja viestinnältään vahva. Uskon kirkon käyvän tällä hetkellä läpi välttämätöntä muutosta, jonka jälkeen se on ymmärrettävämpi, yhdenvertaisempi ja ajankohtaisempi. Toivoa on- valitsijayhdistyksen kautta haluan olla vaikuttamassa paremman huomisen kirkon puolesta. 

Zitting, Heidi 37

TT, seurakuntapastori ja kirkonalan lehtori (DIAK), Tapiolan seurakunta

Zitting Heidi.jpg

Jokainen ihminen on yhtä paljon Jumalan luoma. Myös hän, jonka kanssa olen eri mieltä. Olen harjaantunut keskustelemaan haastavista aiheista rakentavasti perustevaliokunnassa ja ekumeenisissa dialogeissa. Arvostan syvää teologiaa, eettisyyttä ja hengellisyyttä. Pidän messua ja missiota erittäin merkityksellisenä. Iloitsen ihmiskunnan monimuotoisuudesta. Kirkko on minulle tuttu eri rooleista käsin aina päiväkerholaisesta, seurakuntatyöhön ja luottamustehtäviin. Kirkolliskokouksessa 2020-2023.

Hiippakuntavaltuustovaali

Nimen perässä ehdokasnumero

Aaltonen, Tapio 2

Eläkerovasti ja tietokirjailija, Vihti

Aaltonen Tapio.jpg

Tulevaisuuden kirkko välittää enemmän kuin pönöttää, keskustelee enemmän kuin väittää, kuuntelee enemmän kuin puhuu, yhdistää enemmän kuin erottaa, sulkee sisäänsä enemmän kuin torjuu, tekee enemmän kuin hallinnoi, tarjoaa kokemuksia enemmän kuin selityksiä, kulkee rinnalla enemmän kuin neuvoo, rukoilee enemmän kuin touhuaa. Sekä rakastaa ihmisiä enemmän kuin dogmeja.

Eriksson, Tiina 3

Diakoniapastori, Tuusulan seurakunta

Eriksson Tiina.jpg

Hiippakuntavaltuustossa tavoitteenani olisi erityisesti hyödyntää sitä osaamista, jota olen jo monien vuosien aikana saanut diakonian parissa. Eriarvoisuus ja köyhyys yhteiskunnassamme lisääntyy ja sen vähentämiseksi täytyy keksiä ratkaisuja ensin omasta ympäristöstä ja laajentaa siitä muuallekin.

Jos annat äänesi minulle, niin lupaan käyttää puheenvuoroni aina myös sen puolesta, että tunnistamme perhekäsityksen muuttumisen yhteiskunnassa ja edistämme kirkkoa, jossa kaikenlaiset perheet sekä yksilöt tulevat huomioiduiksi.

Hollo, Janne 4

Rippikoulupappi, kappalainen, Tuusulan seurakunta

Hollo Janne.jpg

Yhteiskunnan arvojen polarisoituminen näkyy myös kirkkomme arjessa. Kirkkomme tulee olla aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija ja radikaalin lähimmäisenrakkauden, sekä toivon ääni. Tässä tehtävässä kirkon täytyy pitää niiden puolta, joiden ääni ei muuten tule kuulluksi. Diakonian ja ympäristöstä huolehtimisen tulee olla kirkkomme luovuttamattomia itseisarvoja. Silloin, kun huolehdimme näistä, pidämme myös huolen lapsista, nuorista ja perheistä.

Hulmi, Sini 5

TT, käytännöllisen teologian yliopistonlehtori, Tapiolan seurakunta

Hulmi Sini.jpg

Haluan tuoda osaamiseni Espoon hiippakunnan hyväksi ja rakentaa kirkkoa, jolla on vahvat juuret sekä avara ja uudistuva tulevaisuus. Olen ollut seurakuntapappina Helsingissä, Kuopiossa ja Kirkkonummella. Nyt olen yliopistossa. Hiippakuntahallinnon kokemukseni ovat Helsingin hiippakunnasta (hpk-kokouksen pappisjäsen 1996-2004) ja Espoon hiippakunnasta (hpk-valtuuston pappisjäsen 2004-2011). Hallinnollista kokemusta minulla on myös Espoon srk-yhtymän yhteisestä kirkkoneuvostosta ja yliopistosta.

Huomo, Vilppu 6

Seurakuntapastori ja väitöskirjatutkija, Espoon tuomiokirkkoseurakunta

Huomo Vilppu.jpg

Olen ehdolla hiippakuntavaltuustoon, koska haluan olla rakentamassa kirkolle hyvää tulevaisuutta. Vaikka kirkkomme hiljalleen pienentyy, se voi silti olla merkityksellinen. Merkityksellisyyttä rakennetaan olemalla inklusiivinen kaikille ja kaikenlaisille ihmisille, kuuntelemalla heidän elämänkysymyksiään sekä kantamalla vastuuta luonnosta. Kirkolliskokouksen tehtävä on luoda tälle edellytyksiä ja uudistaa kirkon rakenteita. Kukaan ei tee tätä yksin, mutta hyvä tulevaisuus rakennetaan yhdessä.

Ikkala, Jussi 7

Seurakuntapastori ja väitöskirjatutkija, Kirkkonummen suomalainen seurakunta

Ikkala Jussi.jpg

Olen seurakuntapappi, oppikirjailija ja kasvatustieteen väitöskirjatutkija. Aikaisemmin olen työskennellyt aineenopettajana yläkoulussa ja lukiossa sekä opetus- ja tutkimustehtävissä yliopistolla. Haluan toimia avaran ja suvaitsevaisen, tasa-arvoa edistävän kirkon puolesta, joka välittää Jumalan rakkautta ja on ihmisen puolella.

Jokipaltio, Elina 8
Kehitysvammaistyön pappi, Mäntsälän seurakunta

Jokipaltio Elina.jpeg

Olen toiminut pappina sielunhoidon ja diakonian kentällä yli 20 vuotta. Kohtaan työkseni ihmisiä arjen yhteisöissä hyvinvointialueilla Uudellamaalla. Toimin yhteisessä työssä seurakuntien kanssa muun muassa ihmisten parissa, joille rukouksen kieli on kuvien, esineiden, tanssin, viittomien ja olemuksen kieli. Toivon, että voin olla vahvistamassa kirkon vaikuttavuutta tässä ajassa.

Lehti, Heikki 9

Pastori ja asiantuntija, Espoon seurakuntayhtymä

Lehti Heikki.jpg

Olen intohimoinen ultrajuoksija, joka on työskennellyt 10 vuotta Espoossa. Aiemmin toimin kasvatuksenpastorina seurakunnassa. Viimeiset vuodet olen työskennellyt kehittämishankkeissa tiedolla johtamisen ja jäsenyyden parissa. Tahdon vaikuttaa siihen, että kirkko on rohkea ja uudistuva, on vuorovaikutuksessa ympäristönsä kanssa ja löytää yhä uudelleen tapoja olla merkityksellinen ihmisille. Kirkon on tarpeellista muuttaa nykyisiä rakenteitaan ja toimintakulttuuriaan tämän saavuttamiseksi.

Majuri, Arja 10

Eläkkeellä oleva rovasti, Vihti

Majuri Arja.png

Olen sateenkaariveteraani ja eläkkeellä oleva rovasti. Tavoitteeni on kirkko, jossa on tilaa uskoa, jossa keskustellaan avoimesti ja hallintoa hoidetaan läpinäkyvästi. Olen työskennellyt 30 vuotta eri verkostoissa tavoitellen yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoista kohtelua kirkon toiminnassa. Seurakunnissa uskon tulisi yhdistää eri tavalla Raamattua lukevia kristittyjä. Meidän tulee mahtua samalle alttarille, sillä huomisen kirkkoa rakennetaan tänään.

Morikawa, Anu 11

Oppilaitospastori ja väitöskirjatutkija, Espoon seurakuntayhtymä

Morikawa Anu.jpg

Haluan olla osaltani vaikuttamassa kirkon tulevaisuuskuvaan. Työssäni Aalto-yliopistolla olen huomannut, että kirkon ja seurakuntien olisi hyvä katsoa omia seiniä kauemmaksi. Toivon osaltani voivani vaikuttaa siihen, että kirkkomme on tulevaisuudessa houkutteleva ja relevantti yhteistyökumppani ja toimija myös yhteiskunnallisella kentällä. Tätä edesauttaa tarttuminen ajankohtaisiin teemoihin, avarakatseisuus ja avoimuus – omaa missiota unohtamatta!

Mäkinen, Mimosa 12

Kirkkoherra ja lääninrovasti, Kauniaisten suomalainen seurakunta

Mäkinen Mimosa.jpeg

Olen Mimosa Mäkinen, sielultani seurakunnan pappi ja harrastuksiltani hallintoon haksahtanut kansankirkon kasvatti. Haluan olla osaltani rakentamassa avointa, elävää ja vuorovaikutteista kirkkoa, jossa usko ja yhteys, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo toteutuvat. Kirkon sydän sykkii seurakunnissa. Siksi hallinnon, rakenteiden ja kirkon yhteisten ratkaisujen tulisi tukea, eikä tukahduttaa seurakuntien elämää - antaa vaikuttamisen mahdollisuus seurakuntalaisille ja paikallisille yhteisöille.

Paananen, Pyry 13
Seurakuntapastori, Tapiolan seurakunta
Paananen Pyry.jpg

Olen Pyry, Tapiolan seurakunnan lähetys-, kansainvälisen ja monikultturisuustyön pappi. Ennen Tapiolaa olen palvellut kirkkoamme Kirkon viestinnässä sekä Haagan ja Kallion seurakunnissa.

Olen ehdolla hiippakuntavaltuustoon, koska haluan olla vaikuttamassa kirkon asioihin ja nykyisessä elämäntilanteessani ajattelen hiippakuntavaltuuston olevan sopiva toimielin itselleni.

Vapaa-aikaani kulutan opiskelemalla hallintotieteitä Tampereen yliopistossa sekä perheen, liikunnan ja hyvän kahvin parissa.

Poikkimäki, Anna-Kaisa 14
Kappalainen, organisaatiokonsultti ja seksuaalineuvoja, Nurmijärven seurakunta
Poikkimäki Anna-Kaisa.jpg

Olen kiinnostunut ihmisen elämän moninaisuudesta ja johtamisen kysymyksistä. Haluan vaikuttaa siihen että kirkko on avoin kaikille, sekä edistää yhdenvertaisuutta ja saavutettavuutta. Vastustan kaikenlaista syrjintää. Oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo ovat tärkeimpiä arvojani, samoin kestävä kehitys.Valmistun 2024 Ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi. Olen häirintäyhteyshenkilö.

Toivoisin että valtuustossa olisi laaja edustus koko hiippakunnan alueelta, myös itsenäisistä seurakunnista. Siksi olen ehdolla.

Pöyri, Aija 15
Pappi ja työnohjaaja, Leppävaaran seurakunta
Pöyri Aija.jpg

Olen 61-vuotias mummu, joka rakastaa lastenlapsiaan ja tätä kirkkoa. Siksi haluan toimia ja vaikuttaa.

Kirkossa tärkeää on se, miten se auttaa elämään suhteessa Jumalaan, lähimmäisiin, luomakuntaan ja ihmiseen itseensä. Kirkon on oltava paikka avaralle hengelliselle kasvulle ja paikka, jossa ihminen saa olla oma Jumalan luoma minänsä. Kirkon tulee seurata Jeesuksen esimerkkiä eli toimia oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon puolesta. Kaikissa ratkaisuissa on otettava huomioon kaiken luomakunnan tila.

Rotko, Iida 16
Seurakuntapastori, Espoon tuomiokirkkoseurakunta
Rotko Iida.JPG

Olen lähetystyöstä ja ekumeniasta vastaava pappi ja aktiivinen tekijä. Edellisellä kaudella olin hiippakuntavaltuustossa maallikkoedustajana, kunnes sain pappisvihkimyksen. Haluan olla rakentamassa kirkkoa, jossa tunnistetaan Jumalan kuva jokaisessa ihmisessä ja toimitaan siksi yhdenvertaisuuden puolesta. Kirkon on oltava rohkea ja uudistumiskykyinen yhteisö ja arvojen välittäjä, joka puolustaa ihmisyyttä.

Suontakanen, Tapio 17

Seurakuntapastori, Olarin seurakunta

Suontakanen Tapio.jpg

Olen milleniaali-pappi ja työskennellyt erityisesti nuorempien sukupolvien kanssa. Olen nähnyt jumiutumisen omiin näkemyksiin ilman pyrkimystä ymmärtämään toisten näkökulmat. Siitä haluan eroon. Haluan rakentaa kirkkoa, jossa on tilaa useille näkökulmille. Hallintoa ja toimintaa pitää uudistaa ketterämmäksi, jotta kirkko toimii tulevaisuudessakin. Meidän pitää tehdä tulevaisuutta nuorille sukupolville vahvistamalla Luojan maailman pelastamista ja lähimmäisten auttamista diakoniaan panostamalla.

Tilus, Johanna 18

Pastori, Kirkkonummen suomalainen seurakunta

Tilus Johanna.jpg

Asun ja työskentelen Kirkkonummella, kaksikielisessä kunnassa, jossa seurakunnat – suomalainen ja ruotsalainen – tekevät yhteistyötä. Yhdessä&tillsammans on hyvä toimintatapa. Kirkossa tehdään päätöksiä yhdessä. Kaikista asioista ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta Kristuksessa olemme yhtä. Pelastuskysymys on hoidettu jo Golgatalla. 

Kirkon hallinnossa ja päätöksenteossa taas on hoidettavaa. Hiippakuntavaltuustossa ei koko kirkkoa fiksata, mutta "Uudistuen - vanhaan tukeutuen, muttei tukehtuen." 

Vallivirta, Arto 19

Seurakuntapastori ja verkkoviestijä, Leppävaaran seurakunta

Vallivirta Arto.jpg

Videoviestijä ja epätyypillinen pappi, organisaatioiden kehittäminen ja marginaaleista nouseva  missio motivoi. Toisin sanoen, olen voimakkaasti tietopohjaisella kehittävällä työotteella toimiva analyyttinen mieli, ja toiveissani on vaikuttavampi ja vakuuttavampi kirkon työ. Monipuolista osaamista ja monenlaista ymmärrystä olisi siis tarjolla.

Wedman, Krista 20

Pappi, Keravan seurakunta

Olen nurmijärveläinen, kahden koululaisen äiti ja työskentelen Keravan seurakunnassa seurakuntapastorina sekä nuorisotiimin jäsenenä. Virkani ohella toimin Kirkon koulutuskeskuksen jumalanpalveluselämän kouluttajana. Seurakuntatyössä vastuullani on nuorten vaikuttajaryhmä. Olen kiinnostunut vaikuttamisesta ja päätöksenteosta. Haluan olla osaltani edistämässä Toivoa on –listan periaatteita sekä työssäni että mahdollisesti hiippakuntavaltuustossa.

Yletyinen, Kaisa 21

Seurakuntapastori ja lyhytterapeutti, Leppävaaran seurakunta

Yletyinen Kaisa.jpg

Olen Kaisa Yletyinen, ihmiselämän rinnalla kulkemisen ja kuuntelemisen ammattilainen, joka tekee töitä itseään Isomman eteen pappina ja lyhytterapeuttina. Minulle tärkeitä arvoja ovat yhdenvertaisuus ja oikeudenmukaisuus. Haluan olla rakentamassa kirkkoa, joka on jokaiselle turvallinen ja jossa jokainen saa tuntea Jumalan armon ja rakkauden omana itsenään. Olen empaattinen, oivaltava, kannustava, jämäkkä ja vastuullinen ja näitä piirteitä haluan osaltani tuoda myös kirkolliseen päätöksentekoon. 

Zitting, Heidi 22

TT, seurakuntapastori ja kirkonalan lehtori (DIAK), Tapiolan seurakunta

Zitting Heidi.jpg

Jokainen ihminen on yhtä paljon Jumalan luoma. Myös hän, jonka kanssa olen eri mieltä. Olen harjaantunut keskustelemaan haastavista aiheista rakentavasti perustevaliokunnassa ja ekumeenisissa dialogeissa. Arvostan syvää teologiaa, eettisyyttä ja hengellisyyttä. Pidän messua ja missiota erittäin merkityksellisenä. Iloitsen ihmiskunnan monimuotoisuudesta. Kirkko on minulle tuttu eri rooleista käsin aina päiväkerholaisesta, seurakuntatyöhön ja luottamustehtäviin. Kirkolliskokouksessa 2020-2023.

bottom of page