top of page

Maallikkoehdokkaamme 

kirkolliskokoukseen 

Aspila, Pentti   65

Maat.metsät.tri, Vihdin seurakunta

PenttiAspila.jpg

Senior Advisor, pitkä johtajakokemus tutkimuslaitoksessa, jossa monien muutosprosessien vetäjä. Vuosien työkokemus Lähi-Idästä ja Afrikasta. Espoon hiippakuntavaltuuston pj. 2012-, Vihdin kirkkovaltuuston pj, 2019-, kirkkoneuvoston varapj., 2011-2018. Aktiivinen maallikko ja seurakunnan kehittäjä, vahva muutosjohtaja, verkottuja ja vaikuttaja.

Tuula Huuhtanen   66

Diakoni, sosionomi, Raaseporin suomal. seurakunta

TuulaHuuhtanen.jpg

Raaseporin suom. seurakunnan ja seurakuntayhtymän luottamushenkilönä olen tehnyt useita aloitteita, tärkeimpänä Kirkon ympäristödiplomi, jonka saimme 2019

Kunnallispolitiikassa olen mm. Uudenmaan jätelautakunnan vpj.
Haluan kirkkopäättäjänä olla mukana nuorten osallistamisessa, jatkamassa kirkon hyvää luonto- ja ympäristötyötä sekä puolustamassa tasa-arvoista avioliittoa.  

Markku Jalava   67

Viestintäpäällikkö, Nurmijärven seurakunta

MarkkuJalava.jpg

Minun kirkkoni

- on avoin muutoksille, sanoman ajankohtaiselle tulkinnalle ja tuoreelle hengellisyydelle,

- on oikeudenmukainen,

- hyväksyy erilaiset kristityt,

-  tuntee vastuunsa lähimmäisistä ja ympäristöstä,

- on avoin ja demokraattinen.

Kannatan sovintoratkaisua avioliittokysymyksessä. Olen toiminut 8 vuotta kirkolliskokousedustajana ja pitkään
luottamustehtävissä kotiseurakunnassani.

Atte-Veikko Kemppainen   68

TM, aineenopettaja,Tapiolan seurakunta

Atte-VeikkoKemppainen.jpg

Ympäri Suomea kasvanut, Espooseen asettunut 34-vuotias entinen gospelmuusikko ja nykyinen yläkoulun uskonnon, historian ja yhteiskuntaopin opettaja. Uudistusmielinen kirkkoaktiivi, joka uskaltaa katsoa eteenpäin ja haluaa kirkon todella kuuluvan kaikille. Tapiolan seurakuntaneuvoston varapuheenjohtaja ja Espoon yhteisen kirkkovaltuuston jäsen.

Jari Kupiainen   69

Kehityspäällikkö, Mäntsälän seurakunta

JariKupiainen.jpg

Toimin Mäntsälän srk:ssa luottamushenkilönä ja vapaaehtoisena. Työskentelen Kirkkopalvelut ry:ssä kehityspäällikkönä. Aiemmin olen työskennellyt mm. nuorisotyönohjaajana, opettajana ja yrittäjänä. Takana on 30 vuotta perhe-elämää. Lapseni ovat opiskelemassa ja olen myös jo isoisä. Arvostan kirkon arvoja ja sen hyvää tekevää työtä. Haluan tukea kirkon näkymistä ihmisten arjessa ja yhteisen kokemisen ja tekemisen alustana. Minun kirkkoni on avoin, vuorovaikutteinen, syrjimätön ja tasa-arvoinen.

Johanna Lehmusmies   70

Diakoni, sosionomi (YAMK), Järvenpään seurakunta

JohannaLehmusmies.jpg

Olen 36-vuotias naimisissa oleva perheen äiti. Sydäntäni lähellä ovat erityisesti diakoniatyö, sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo sekä ympäristöasiat.

Suomi on tutkimusten mukaan maailman onnellisin maa. Vaille ääntä ja näkyvyyttä jäävät kuitenkin ne Suomen varjopaikat, joissa työttömyys, päihdeongelmat, köyhyys ja kaikki ikäluokat lamauttava yksinäisyys asuvat. Tuodaan ne yhdessä esille!

Eila Musikka   71

Nuorisotyönohjaaja, Kirkkonummen suomal. seurakunta

EilaMusikka.jpg

- Olen ollut vuodesta 2005 töissä Vihdin seurakunnassa nuorisotyönohjaajana.

- Harrastan partiota, jalkapalloa, marjastusta ja sienestystä. 

- Muutin Kirkkonummen Veikkolaan Leppävaarasta 2017. 

- Espoossa olin vajaan nelivuotiskauden seurakunnan luottamushenkilönä ja nyt Kirkkonummella. 

Jouni Mykkänen   72

Kulttuurineuvos, Tapiolan seurakunta

JouniMykkanen.jpg

Olen Espoon hiippakuntavaltuuston, Espoon yhteisen kirkkovaltuuston, Tapiolan seurakuntaneuvoston ja Kirkon mediasäätiön hallintoneuvoston jäsen sekä Espoon seurakuntayhtymän viestinnän toimikunnan puheenjohtaja.
Kristillinen lähimmäisenrakkaus ja anteeksianto ovat omaksumiani tunnuksia.
 

Juha Pitkä   73

Johtava nuorisotyönohjaaja, Keravan seurakunta

JuhaPitkä.jpg

Olen 54v. kolmen salibandyä pelaavan pojan isä joka työskentelee seurakunnassa jo 34 vuottaan. Työpaikkani on Tuusulan seurakunnassa jossa toimin johtavana nuorisotyönohjaajana. Toimin Keravan seurakunnan kirkkoneuvostossa ja valtuustossa sekä kasvatuksen ja nuorisotyön asiantuntijat – KNT ry:n valtuuston puheenjohtajana.

Aila Pääkkö   74

Kirkkovaltuutettu, Hangon suomal. seurakunta

AilaPääkkö.jpg

EU- kotimaan avustaja.

Aviovaimo, äiti, mummu ja anoppi.

Kokemusta seurakunnan päättäjänä.

Lähetyssihteeri 10v.

Ensimmäisen Hiippakuntavaltuustokauden jäsen 2004-2008

Raaseporin Herättäjäyhdistyksen puheenjohtaja ja Meriveisuiden tapahtumavastaava.

Vahvaa kokemusta, suoraa puhetta, Suomen etelästä.

Päivi Raunu   75

YTM, sosiaalityöntekijä, Olarin seurakunta

PäiviRaunu.jpg

Luottamustehtävät: Kirkolliskokousedustaja/ Espoon hpk 2016-, Hiippakuntavaltuusto 2016-, Olarin srk.neuvosto 2015-, Espoon yht. kirkkovaltuusto 2015-2018 jäsen, 2019- varajäsen, Espoon yht. srk.neuvosto, varajäsen 2019 -,

Valtuutettu (vihr.) Espoon valtuusto 2017-, Espoon tarkastusltk, vpj 2017-

Lue lisää: http://www.paivisalli.fi

Iida Rotko   76

Teologian kandidaatti, Espoon tuomiokirkkoseurakunta

IidaRotko.jpg

Olen 24-vuotias teologian opiskelija Espoosta. Kirkko on minulle tärkeä ja sen vuoksi haluan olla osaltani vaikuttamassa siihen, että jatkossa jokainen voi sisäisistä tai ulkoisista ominaisuuksistaan riippumatta tuntea olevansa aidosti tervetullut ja tasa-arvoinen osa kirkkoa ja sen yhteisöä.

Ulla Siimes   77

Toiminnanjohtaja, musiikin maisteri, Tuusulan seurakunta

UllaSiimes.jpg

Olen  Tuusulan seurakunnan kirkkoneuvoston ja -valtuuston jäsen. Arkityössäni toimin Suomen Vanhempainliiton toiminnanjohtajana. Erityisiä osaamisalueitani ja kiinnostuksen kohteitani ovat koulutus-, lapsi- ja perhepolitiikka, hallintoon ja henkilöstöön liittyvät asiat sekä musiikki. Tämän kokemuksen ja osaamisen antaisin mielelläni myös kirkolliskokouksen sekä hiippakuntavaltuuston käyttöön.  

Rasmus Tillander   78

TM, Asiantuntija, Espoonlahden seurakunta

RasmusTillander.jpg

Tulisieluinen teologi, paljasjalkainen espoolainen, pataliberaali punavihreä, 25-v kirkonmuuttaja: Lähdössä ehdolle, koska haluan edustaa kirkosta vieraantuneita nuori aikuisia, sitä ryhmää jota ilman toivoa ei ole.

Herttaliisa Tuure   80

Toiminnanjohtaja, YTM, Leppävaaran seurakunta

HerttaliisaTuure.jpg

Olen 37-vuotias toiminnanjohtaja, naimisissa ja kahden kouluikäisen lapsen äiti. Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointi ovat lähellä sydäntäni työtehtävien, luottamustehtävien ja lasten harrastusten kautta.

Haluan olla edistämässä sitä, että kirkossa on tilaa erilaisuudelle. Minun toiveiden kirkossani kuuluisi kaikkien ääni, se olisi tasa-arvoinen, oikeudenmukainen, välittävä ja turvallinen.

Sini Tyvi  81

Nuorisoverkoston koordinaattori, Leppävaaran seurakunta

SiniTyvi.jpg

Leppävaaran seurakuntaneuvoston ja Espoon yhteisen kirkkovaltuuston jäsen, Kirkon Ulkomaanavun Changemaker-verkoston koordinaattori ja pienen lapsen äiti.

Kirkossa haluan toimia oikeudenmukaisuuden, tasa-arvon ja kunnioittavan kohtaamisen edistämiseksi, jotta kaikki tuntisivat itsensä tervetulleiksi kirkon täysivaltaisiksi jäseniksi sellaisina kuin ovat. Minun kirkossani lähimmäisenrakkaus ja vastuu luomakunnasta näkyvät konkreettisina tekoina.

Tapio Tähtinen   79

Johtaja, Lapsi- ja perhepalvelut, Keravan seurakunta

TapioTähtinen.jpg

Olen keravalainen kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja. Kirkolliskokouksessa olen nyt toista kautta ja toimin talousvaliokunnan puheenjohtaja. Toivon, että osaamiselleni seurakuntien ja kokonaiskirkon taloudesta olisi edelleen kysyntää. Kirkolliskokouksessa olen kyennyt edistämään mm. kirkon hallinnon keventämistä, toiminnan painopisteiden priorisointia ja maallikoiden aseman vahvistamista.

Lauri Untamo   82

Myyntipäällikkö, farmaseutti, Tuusulan seurakunta

LauriUntamo.jpg

Vuodesta 1999 alkaen Tuusulassa kirkkovaltuustossa ja kirkkoneuvostossa vaikuttanut 45 vuotias haluaa päästä vaikuttamaan Kirkolliskokoukseen. Haluan olla viemässä kirkkoamme kohti tulevaisuutta, jossa voisimme yhä enemmän kohdata erilaisia ihmisiä arjessa. Kirkon perussanoma pysyy, mutta tavat kohdata ihmisiä tulee muuttua ajan mukana. Hyvällä yhteistyöllä voimme myös kirkolliskokouksessa uudistaa kirkkoamme. www.lauriuntamo.fi

Raija Urama   83

Musiikinopettaja, TM, FM, Lohjan seurakunta

RaijaUrama.jpg

Olen aikuistuvien lasten äiti, huilisti, teologian harrastaja, kirkkovaltuutettu ja kirkkoneuvoston jäsen Lohjalta. Kirkon sanoma tulee minua lähelle messussa, monenlaisessa musiikissa, körttiseuroissa ja metsän hiljaisuudessa. Haluan olla rakentamassa kotiseurakuntaa ja koko kirkkoa sellaiseksi, että kaikkien jäsenten ääni pääsee kuuluviin ja jokainen voi kokea olevansa tervetullut mukaan.

Paula Viljakainen   84

Fysioterapeutti, Espoonlahden seurakunta

PaulaViljakainen.jpg

Olen fysioterapeutti. Meillä on neljä lasta ja yhdeksän lastenlasta. Kuulun Espoonlahden
seurakuntaan. Olen toiminut pitkään sekä Espoonlahden seurakuntaneuvostossa että Espoon seurakuntien yhteisessä kirkkovaltuustossa. Nyt olen kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja. Olen myös Espoon valtuuston jäsen, Espoon tarkastuslautakunnan puheenjohtaja ja HUS:n valtuuston jäsen. Mottoni on: Vastuuta ja välittämistä.

Nimen perässä ehdokasnumero kirkolliskokoukseen

bottom of page